Από 09/08/18 στους κινηματογράφους


Εν μέσω καλοκαιριού και σίγουρα δεν περιμένουμε πολλές αφίξεις. Πάμε να δούμε τις νέες ταινίες που ξεπροβάλλουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών


Περίληψη
Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Γεόν Σανγκ-Χο
Ηθοποιοί: Γκονγκ Γιου, Τζονγκ Γιου-μι, Μα Ντόνγκ-Σοκ, Choi Woo-sik, Αν Σο-χι, Kim Eui-sung, Kim Su-an
Διάρκεια: 118 λεπτά
Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 18





Σινεμά ο Παράδεισος



Περίληψη
Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε κυκλοφόρησε το 1988 και πήρε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
Ηθοποιοί: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Σαλβατόρε Κάσιο, Μάρκο Λεονάρντι
Διάρκεια: 155 λεπτά
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12



About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου