Ένας σκύλος τοσοδούλης - Είναι τσέπης από το Μεξικό


Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τα τσιουάουα νευρικά και ανασφαλή σκυλιά, όμως η Χριστίνα Βόγκα μας συστήνει ένα τσιουάουα που συμπεριφέρεται σαν πραγματικός “κύριος” σε όλες τις συνθήκες και είναι ένας πολύ βολικός και απροβλημάτιστος σύντροφος της καθημερινότητας.

Ο Χρήστος είναι ένα τσιουάουα ενάμισι ετών, με τον οποίο είμαι συνέχεια μαζί σε σπίτι, διακοπές, δραστηριότητες, οπουδήποτε επιτρέπεται να βρίσκεται. Εδώ και ενάμισι χρόνια είναι η οικογένειά μου, αφού μένω μόνη μου στην Αθήνα. Δεν ήξερα πολλά για τη συγκεκριμένη ράτσα, αφού κάποιοι φίλοι μου τον διάλεξαν και μου τον έκαναν δώρο, με πρώτο και βασικό κριτήριο το μέγεθος. Επειδή κάνω πολλές μετακινήσεις και ήθελα να τον έχω πάντα μαζί μου, αναγκαστικά έπρεπε να έχω έναν μικρόσωμο σκύλο. Όταν αναζήτησα κάποιες πρώτες πληροφορίες για τα τσιουάουα, η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα με τα χαρακτηριστικά που διάβασα. Στην πορεία, όμως, ο Χρήστος αποδείχθηκε ένας πολύ καλός φίλος, πολύ πιστός, πολύ ήσυχος, πολύ φιλικός με τα παιδιά, καθόλου επιθετικός με τους φίλους μου αλλά και φύλακας όταν χρειάζεται. 

Εκτός από τους ανθρώπους, είναι πολύ φιλικός και με κάθε άλλο ζώο, από γάτες μέχρι περιστέρια ή ο,τιδήποτε άλλο συναντήσουμε. Κάνει χαρές και θέλει να πάει να παίξει ακόμα και με τις γάτες οι οποίες δεν τον πολυσυμπαθούν, οπότε έχει τύχει να αλλάξουμε πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε συνάντηση με γάτα που είναι επιθετική. Με τα μικρά παιδιά είναι πολύ ανεκτικός, θα τα αφήσει να του τραβήξουν την ουρά, τα αυτιά, τα μουστάκια, δεν θα αντιδράσει σε καμία περίπτωση, απλώς θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του φεύγοντας και πηγαίνοντας να κρυφτεί όταν τον ταλαιπωρήσουν πάρα πολύ. Από την άλλη, αν και είναι ήρεμος και δεν γαβγίζει ποτέ, εάν υπάρχει κάποια δραστηριότητα που δεν είναι φυσιολογική είτε στον όροφο είτε και οπουδήποτε στην πολυκατοικία, θα ειδοποιήσει γαβγίζοντας για να καταλάβουμε ότι κάτι παράξενο συμβαίνει και ενδεχομένως να απειλείται ο χώρος μας.




Περισσότερα: pet-news.gr, belife

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου