Φωτιά Αττική: Βομβαρδισμένο τοπίο το Μάτι - Εικόνες από drone καταγράφουν την απόλυτη καταστροφή


«Το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι έχουν χαθεί από το χάρτη», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ραφήνας και οι νέες αεροφωτογραφίες που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του με τον χειρότερο τρόπο, με τη φωτιά να γίνεται παγίδα θανάτου - τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί.   

Εκεί που κάποτε έστεκαν σπίτια και δέντρα, εκτείνεται σήμερα ένα απέραντο χάος στάχτης, αυτό που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές, μαζί με πολλές δεκάδες νεκρούς αλλά και τεράστιες καταστροφές σε πάνω από 1.000 κτίρια και 300 αυτοκίνητα.    


Οι εικόνες καταστροφής με τα καμένα σπίτια, τα αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες, τα καπνισμένα δέντρα και η συντριβή στο βλέμμα των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά, φαντάζουν σαν να προηγήθηκε βομβαρδισμός.   

«Το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και η ευρύτερη περιοχή, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο στη Συρία», γράφει η εφημερίδα Guardian.   H πρώτη αυτοψία μηχανικών  στην περιοχή Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα στις περιοχές Μάτι και Ν. Βουτζάς δείχνει πως «κόκκινες» είναι 133 κατοικίες και 5 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 133 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 9 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 140 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες σε σύνολο 406 κατοικιών, 2 επαγγελματικών χώρων, 1 δημοσίου κτιρίου και 16 αποθηκών. 




Περισσότερο υλικό: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου