Φωτιά Αττική: Στην Αθήνα διεθνώς αναγνωρισμένος πλαστικός χειρουργός για τους εγκαυματίες - Φέρνει στο ΚΑΤ πρωτοποριακή μέθοδο


Στην Αθήνα ήρθε ένας διεθνώς αναγνωρισμένος πλαστικός χειρουργός από την Αυστραλία για να βοηθήσει στη θεραπεία τραυματιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, που νοσηλεύονται με βαριάς μορφής εγκαύματα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.    

Ο Dr John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων.    

Στην Ελλάδα έρχεται με δική του πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς, κάτι που στο παρελθόν είχε κάνει ξανά όταν πήγε να προσφέρει την βοήθειά του μετά τους βομβαρδισμούς στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.    


Ο Dr John Greenwood, που έφτασε την παρασκευή 27 Ιουλίου Ελλάδα, θα ξεκινήσει το έργο του σήμερα Κυριακή, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα τεχνητό δέρμα που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές. 





Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου