Επέστρεψε ο ιός του Νείλου


Τα δύο πρώτα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για την περίοδο μετάδοσης 2018, διαγνώστηκαν στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος «κοινών» κουνουπιών που μολύνονται από άγρια πτηνά, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Όσο για τα δύο άτομα που προσβλήθηκαν, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι ασθενείς που καταγράφηκαν είναι κάτοικοι αστικής περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν, πάντως, ότι οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. 




Περισσότερα: insuranceworld

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου