Ηλέκτρα: Περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα - Αφιερωμένη στα θύματα της φωτιάς η παράσταση στο Κηποθέατρο Παπάγου


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου.

Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή, (γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή 411π.Χ.), δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, δρομολογεί το έργο της τιμωρίας που θα ολοκληρωθεί με την πράξη του διπλού φόνου.

Διανομή: Παιδαγωγός: Νίκος Χατζόπουλος, Ορέστης: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Πυλάδης: Μάριος Παναγιώτου, Ηλέκτρα: Αλεξία Καλτσίκη, Χρυσόθεμις: Ελένη Μολέσκη, Κλυταιμνήστρα: Μαρία Ναυπλιώτου, Αίγισθος: Χρήστος ΛούληςΔιανομή: Παιδαγωγός: Νίκος Χατζόπουλος, Ορέστης: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Πυλάδης: Μάριος Παναγιώτου, Ηλέκτρα: Αλεξία Καλτσίκη, Χρυσόθεμις: Ελένη Μολέσκη, Κλυταιμνήστρα: Μαρία Ναυπλιώτου, Αίγισθος: Χρήστος Λούλης

Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού πολέμου, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή φέρει έντονα τα σημάδια της «παθολογίας του πολέμου», μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.

Αναλυτικά η περιοδεία:
  • 5 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
  • 25 Αυγούστου, Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
  • 28 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
  • 4 Σεπτεμβρίου, Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο
  • 10 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο
  • 14-15 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας
  • 19 Σεπτεμβρίου, Παπάγου

Μία διαφορετική Ηλέκτρα που συζητήθηκε, ενθουσίασε πολλούς και χειροκροτήθηκε θερμά από 18.000 θεατές, είναι η Ηλέκτρα του Εθνικού που έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου.

Ωστόσο μετά τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας σε ανακοίνωση αναφέρετε ότι «H παράσταση της Ηλέκτρας την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου είναι αφιερωμένη στα θύματα της φωτιάς. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων. Ο Θίασος, οι Συντελεστές, οι Συνεργάτες, η 5η Εποχή. Γενική είσοδος 13 ευρώ».


Περισσότερα: iefimerida1iefimerida2

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου