Φωτιά Αττική: Εθνική τραγωδία - Στους 84 οι νεκροί μέχρι αυτή την στιγμή


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στο Μάτι και την γύρω περιοχή. Επισήμως οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 84. Τραυματίες είναι 164 ενήλικες εκ των οποίων οι 10 είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, αφού ένας αποσωληνώθηκε και τα παιδιά αυξήθηκαν σε 23. Στα νοσοκομεία έχουν παραμείνει νοσηλευόμενοι 71 ενήλικες. Όλοι τους νοσηλεύονται κυρίως στον Ευαγγελισμό και ακολουθεί, το Σισμανόγλειο, ΚΑΤ και το Αττικό Νοσοκομείο.

Τα παιδιά, που ευτυχώς κανένα τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση που νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία. Κοντά σε έναν γκρεμό που οδηγούσε στη θάλασσα, το πρωί, στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι, διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ανακάλυψαν 26 άτομα αγκαλιασμένα και απανθρακωμένα. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα είναι μικρά παιδιά… αγκαλιασμένα με τις μανάδες και τους πατεράδες τους…

Μέχρι αυτή την στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συγκεντρώνει τις αναγγελίες για αγνοουμένους έχει δεχτεί κλήσεις για περισσότερους από 100 αγνοουμένους. Δεν έχει γίνει αναγνώριση ακόμη των θυμάτων άρα δεν γνωρίζει κανείς ακόμη αν ορισμένοι από τους αγνοούμενους συμπεριλαμβάνονται στο αριθμό των θυμάτων, πράγμα που θα σήμαινε ότι υπολείπονται περίπου 40 αγνοούμενοι για τους οποίους, κανείς δεν ξέρει ακόμη την τύχη τους… Η αναγνώριση θα γίνει και με συνδρομή επιστημονικών μεθόδων όπου χρειαστεί από κλιμάκια ιατροδικαστών που έχουν συσταθεί.



Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου