Πώς μια τσίχλα κι ένα μπουκάλι νερό οδήγησαν στην εξιχνίαση εγκλήματος μετά από 25 χρόνια


Η αστυνομία στο Lancaster της Πενσιλβανία προσπαθούσε εδώ και πάνω από 25 χρόνια να λύσει το γρίφο στην υπόθεση μίας νεαρής δασκάλας δημοτικού που δολοφονήθηκε το 1992. Πλέον, χάρη στη νέα τεχνολογία ανάλυσης γενετικού υλικού, οι αρχές πιστεύουν ότι ο ένοχος έχει βρεθεί.

Την περασμένη Δευτέρα ο Raymond Rowe, γνωστός και ως «DJ Freeze», συνελήφθη για τον βιασμό και την δολοφονία της, 25χρονης Christy Mirack, πριν από 25 χρόνια. Αν και δεν ήταν καν ανάμεσα στους υπόπτους που εξέταζαν οι αρχές για το στυγερό έγκλημα, οι εξελίξεις στον τομέα της γενετικής, οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του.

«Ο δολοφόνος ήταν ελεύθερος για περισσότερο καιρό απ’ ότι η Christy Mirack ήταν ζωντανή,» δήλωσε μετά τη σύλληψη σε συνέντευξη τύπου ο εισαγγελέας της κομητείας Lancaster, Craig Stedman. «Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Το άψυχο σώμα της Mirack ανακαλύφθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1992 από τον διευθυντή του σχολείου Rohrerstown Elementary όπου δίδασκε η νεαρή δασκάλα. Η 25χρονη βρισκόταν νεκρή στο πάτωμα του σπιτιού της, φορούσε ένα παλτό αλλά ήταν γυμνή από την μέση και κάτω ενώ είχε μελανιές και στο πρόσωπό της.

Φαίνεται ότι η κοπέλα δέχτηκε επίθεση καθώς πήγαινε στη δουλειά της, οπότε και ο δράστης την κακοποίησε σεξουαλικά, την έδειρε και την στραγγάλισε.






Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου