Η Huawei θα παρουσιάσει το πρώτο της 5G smartphone μέσα στο 2019


Η Huawei στα πλαίσια του Global Analyst Summit στο Σενζέν της Κίνας, παρουσίασε τα πλάνα της για το 2019, όπου με την ευκαιρία της δυναμικής που αναμένεται να έχει το 5G την επόμενη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο της 5G smartphone μετά τα μέσα του 2019.

Φαίνεται πως το 2019 θα είναι η χρονιά όπου τα 5G δίκτυα θα αρχίσουν να “μπαίνουν” πιο έντονα στην καθημερινότητά μας με τις εταιρείες smartphone να ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για την παροχή συσκευών που θα υποστηρίζουν αυτά τα δίκτυα, όπου φυσικά υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης. Η πρόταση της Huawei ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει μετά τα μισά του 2019 με τις φήμες να κάνουν λόγο για το Huawei Mate 30 να μπορούσε να είναι η πρώτη συσκευή που θα υποστηρίξει σύνδεση 5G.

Επίσης σημαντικό είναι ότι το 5G modem που θα διαθέτει το smartphone της Huawei θα είναι δικής της κατασκευής με την ονομασία Balong 5G01, το οποίο αποκάλυψε στα πλαίσια του Global Analyst Summit, με το bandwidth να είναι στα 2.3Gbps. Το 5G chipset θα βρίσκεται κυρίως σε mobile hotspots και σε αυτοκινούμενα οχήματα ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε smartphones.

Η εταιρεία επιπλέον σκοπεύει να παρέχει εξοπλισμό στις εταιρείες παροχής συνδέσεων 5G ενώ ετοιμάζει και το hardware για τους καταναλωτές, δείχνοντας την πρόθεσή της να προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα εποχή στις πολύ υψηλές ταχύτητες που τα δίκτυα 5G θα προσφέρουν. Τέλος, η Huawei κάνει εκτιμήσεις πως θα υπάρχουν 1.1 δισ. συνδέσεις 5G μέχρι το 2025 καθώς και 200 εκ. οχήματα που θα συνδέονται με τα 5G δίκτυα.

Μένει να δούμε πως θα υλοποιήσει όλα αυτά που σχεδιάζει η Huawei καθώς και το τι ετοιμάζει για το πρώτο της 5G smartphone αλλά και το πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες εταιρείες κατασκευής smartphone.




Πηγή: techblogandroidcentral

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου