Πολλά ζώα γίνονται νυχτόβια για να αποφύγουν τον άνθρωπο


Ελάφια, τίγρεις, αρκούδες και άλλα θηλαστικά πάνε κόντρα στην φύση τους για να προστατευτούν με επιπτώσεις στην υγεία τους

Την εποχή των δεινοσαύρων υπήρχαν ορισμένα είδη θηλαστικών ζώων τα οποία για να αποφύγουν… δυσάρεστες συναντήσεις είχαν αναπτύξει νυχτόβια δράση. Κινούνταν και δρούσαν όταν έπεφτε το σκοτάδι για να προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο από τους πολλούς και πιο ισχυρούς εχθρούς που υπήρχαν στο περιβάλλον που ζούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια ότι τα θηλαστικά ζώα δεν εξελίσσονταν και δεν ευημερούσαν, παρέμεναν μικρά σε μέγεθος, είχαν περιορισμένες δυνατότητες και οι πληθυσμοί τους ήταν μικροί.

Ομάδα ειδικών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπέρκλι στις ΗΠΑ μελέτησε δεδομένα πολλών ερευνών που έγιναν σε θηλαστικά σε όλες τις ηπείρους με ειδικές κάμερες ανίχνευσης κίνηση και συστημάτων παρακολούθησης GPS. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τον ρόλο των δεινοσαύρων έχει πάρει πλέον ο άνθρωπος. Σε δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Science» οι ερευνητές αναφέρουν ότι πολλά είδη θηλαστικών όπως τα ελάφια, οι αρκούδες, οι κάστορες και οι τίγρεις για να αποφύγουν την συνάντηση με τον άνθρωπο έχουν αρχίσει να ακολουθούν την τακτική των μακρινών τους προγόνων και κινούνται πλέον μόνο τις βραδινές ώρες. 
Περισσότερα: in.gr
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου