Μουσική παράσταση κάτω από την πανσέληνο στο Εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών


Εάν οι «Ήχοι του σύμπαντος» και οι τζαζ αυτοσχεδιασμοί κάτω από τον έναστρο ουρανό στο λόφο των Νυμφέων πριν από ένα μήνα, μας είχαν μαγέψει μία φορά, το ερχόμενο ραντεβού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένεται να το κάνει πολλές παραπάνω. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας, το ιστορικό παρατηρητήριο της πόλης παρουσιάζει, με αφορμή την πανσέληνο του Ιουνίου, μια παράσταση μουσικής και χορού, στην οποία συμμετέχουν Δανοί, Έλληνες, Νορβηγοί και Γάλλοι καλλιτέχνες.

Την Πέμπτη 28 του μηνός, στις 9 το βράδυ, η εκδήλωση ξεκινά μπροστά από το ιστορικό κτήριο Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου – σχεδιασμένο από τον Δανό αρχιτέκτονα Theophil Hansen και ενεργό από το 1846, ως το πρώτο ερευνητικό Ίδρυμα στην Ελλάδα. Ο Per Bloch (φωνή, electronics), η Κρυσταλία Θεοδώρου (electronics), ο Live Johansson (τσέλο) και η Christine Raft (πιάνο) παίρνουν τα ηνία της full moon concert, με την Eβίτα Πιταρά και τον Cédric Gagneur να δένουν το θέαμα στο χορευτικό κομμάτι.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο θα είναι σε λειτουργία από το πέρας της παράστασης και έως τις 12 τα μεσάνυχτα.




Πηγή: athinorama

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου