Τραγωδία στη Γουατεμάλα με δεκάδες νεκρούς μετά από έκρηξη ηφαιστίου


Έκτακτη βοήθεια ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει το Ισραήλ στη Γουατεμάλα, ύψους 10.000 δολαρίων, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου «Φουέγο»στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους.

Η βοήθεια αυτή, η οποία θα δρομολογηθεί αμέσως μέσω της πρεσβείας του Ισραήλ στη Γουατεμάλα, αποτελείται από φάρμακα, είδη διατροφής και κουβέρτες, διευκρινίζει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Γουατεμάλα, το Ισραήλ είναι δίπλα σου»,  ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Η έκρηξη του ηφαιστείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, είχε σαν αποτέλεσμα να εκλυθούν τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας να φθάσει σε μεγάλο ύψος.

Ήταν σαν «ένα ποτάμι λάβας» να «υπερχείλισε»: «έπληξε το χωριό Ελ Ροδέο. Υπάρχουν τραυματίες, άνθρωποι που κάηκαν, υπάρχουν νεκροί», είπε ο Σέρχιο Καμπάνιας, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Γουατεμάλας, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.




Περισσότερα: kathimerini

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου