Με το ζόρι η Ισπανία 1-0 το Ιράν


Με φουλ τύχη και... κακό ποδόσφαιρο η Ισπανία λύγισε το Ιράν (1-0) και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση. Αποχώρησε τραυματίας ο Χατζισαφί.   

Η Ισπανία ήταν κακή, δεν έπεισε με την εικόνα της, ωστόσο είχε τύχη και το γόνατο του Ντιέγκο Κόστα στη σωστή θέση. Οι «Φούριας Ρόχας» επικράτησαν 1-0, έφτασαν τους 4 βαθμούς και αγκάλιασαν την πρόκριση. Πάντως, οι Ιρανοί ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο μετά το γκολ που δέχθηκαν, ενώ τους ακυρώθηκε γκολ με... VAR! Τις 100 συμμετοχές με την Ισπανία έφτασε ο Πικέ. Καλοί Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, αποχώρησε τραυματίας ο μπακ του Ολυμπιακού! Ολα για όλα κόντρα στην Πορτογαλία η ομάδα του Κεϊρόζ!

Με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς και σύστημα 5-4-1  (ο Εζατολάχι γυρνούσε στην τετράδα και βοηθούσε) παρουσίασε το Ιράν ο Κάρλος Κεϊρόζ, με τους Ιρανούς να καταφέρνουν να αντέξουν την πίεση των Ισπανών. Οι Ιβηρες πήραν τον έλεγχο με το «καλημέρα», αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό πως Ισκο (55) και Ράμος (53) είχαν περισσότερες πάσες απ ότι όλο το Ιράν (49), αλλά σε καμία περίπτωση οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί. Αλλωστε, ένα γυριστό του Σίλβα στο 30ο λεπτό κι ένα σουτ του Καρβαχάλ στο 45' που βρήκε σε σώματα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Ιέρο!

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο β' μέρος, έγιναν αμέσως πιεστικοί, αλλά το γκολ ήρθε με... φουλ δόση τύχης! Σε μια φάση (54΄) που άρχισε από τα πόδια του Ινιέστα, ο Ντιέγκο Κόστα με κόντρα και... γόνατο είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπεϊρανβάντ. Το Ιράν άφησε τη διπλή ζώνη άμυνας, βγήκε στην επίθεση και από το πουθενά έβαλε δύσκολα στους Ιβηρες. Μάλιστα, στο 61ο λεπτό οι Ιρανοί πανηγύρισαν για... λίγα δεύτερα το γκολ του Εζατολάχι, πριν ο Κούντσα το ακυρώσει σωστά (οφσάιντ) με τη βοήθεια του VAR. Η Ισπανία δεν μπόρεσε ποτέ να σκοράρει στο 70' με τον Ντιέγκο Κόστα κι από το σημείο εκείνο κι έπειτα είδε τους Ιρανούς να πιέζουν για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 82ο λεπτό από την εντυπωσιακή ντρίμπλα του Αμίρι, ο Ταρεμί δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69' Μοχαμαντί), Εζατολαχί, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75' Αλιρεζά), Αμίρι (79' Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70' Κόκε), Ίθκο, Λούκας Βάσκεθ (80' Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89' Ροντρίγκο), Σίλβα

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου