Πιάστηκε ο Golden State Killer των δεκάδων δολοφονιών και βιασμών


Απαγγέλθηκαν σήμερα επισήμως κατηγορίες για φόνους εκ προμελέτης στον Τζόζεφ Ντι Άντζελο. Τον άνθρωπο ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ». Ο Golden State Killer, όπως έχει μείνει στην ιστορία, είχε τρομοκρατήσει την Καλιφόρνια τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ο 72χρονος είναι πρώην αστυνομικός και συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι του στο Σίτρους Χάιτς. Τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας του Σακραμέντο. Σήμερα, Σάββατο 27.04.2018 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Golden State Killer 

Ο δικαστής του ανέγνωσε τις κατηγορίες που του απήγγειλε σε σχέση με τον φόνο το 1978 της Κέιτι και του Μπράιαν Ματζιόρε στο Ράντσο Κόρντοβα, κοντά στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

«Έχετε δικηγόρο κ. Ντι Άντζελο, μπορείτε να πληρώσετε έναν ή θέλετε να διορίσουμε εμείς;«, τον ρώτησε ο δικαστής.

Ο κατηγορούμενος απάντησε κάτι που δεν έγινε κατανοητό και ο δικαστής τον ρώτησε αν δεν κατάλαβε την ερώτηση. Τότε ο Ντι Άντζελο του είπε: «Έχω δικηγόρο».

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο βρέθηκαν τα ίχνη του!

Ο Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο κατηγορείται και σε άλλες έξι υποθέσεις φόνων που διαπράχθηκαν στις Όραντζ και Βεντούρα, στη νότια Καλιφόρνια. Οι αρχές τον υποπτεύονται για συνολικά 12 φόνους, περίπου 50 βιασμούς και όπως υπολογίζεται 120 διαρρήξεις.

Αφού κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης επί περισσότερο από σαράντα χρόνια, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε μερικές ημέρες.

Κι αυτό χάρη σε δείγματα που πήραν από το DNA του, τα οποία συνέκριναν με τα προφίλ που υπήρχαν στη βάση δεδομένων ενός γενεαλογικού ιστοτόπου, του GEDmatch.


Περισσότερα: newsit
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου