Απίστευτο μήνυμα έστειλε καθηγητής σε γονείς εν όψη εξεταστικής


Η εξεταστική περίοδος είναι αδιαμφισβήτητα η δυσκολότερη περίοδος όλων των μαθητών. Στόχος που πρέπει να επιτευχθεί η ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να ξεπεραστεί η απλά μια υποχρέωση. Ο κάθε μαθητής έχει την δική του σκέψη για την ποιο αγχωτική περίοδο της μάθησης του.

Ένας δάσκαλος πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε ένα απίστευτο και παράλληλα συγκινητικό μήνυμα στους γονείς απλά για να προλάβει την ψυχρολουσία προς τα παιδιά. 

Διαβάστε παρακάτω το μήνυμα:

Αγαπητοί γονείς,

Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.

Σας παρακαλώ, όμως, θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά… Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία… Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία… Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική…

Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει, όμως… σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μία εξέταση!

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.

Πείτε του, πως ό,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.

Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ, ότι οι γιατροί και οι μηχανικές είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ο Διευθυντής του Σχολείου


Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου