Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο


Η Αστυνομία του Βερολίνου φέρεται να απέτρεψε την τελευταία στιγμή τρομοκρατικό χτύπημα στον ημιμαραθώνιο, που διοργανώθηκε χθες στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αυτό υποστηρίζει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Βελτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη έξι ανδρών, που φέρονται να ανήκουν στο περιβάλλον του Τυνήσιου, Ανίς Αμρί, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2016 είχε χτυπήσει με φορτηγό την κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας δώδεκα άτομα.

Το δημοσίευμα της Βελτ αναφέρει πως οι εξτρεμιστές ισλαμιστές σχεδίαζαν να επιτεθούν με μαχαίρια εναντίον θεατών και αθλητών του ημιμαραθωνίου.

Οι έξι ύποπτοι συλληφθέντες είναι μεταξύ 18 και 21 ετών.

Εξάλλου, ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, ανακάλυψαν ποσότητα εκρηκτικών.

Οι αστυνομικές αρχές, λόγω των ερευνών που συνεχίζονται, δεν έχουν ακόμη δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εθνικότητα των υπόπτων.

Στον χθεσινό ημιμαραθώνιο του Βερολίνου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 32.000 αθλητές.Πηγή: ΚΥΠΕ / Παντελής Βαλασόπουλος, politis 
Φώτο: www.newsit.com.cy

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου