Μαρτυρία – σοκ από γιατρό για τον θάνατο του Σκλαβενίτη


Όταν ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Υγεία στις 10 το βράδυ του Σαββάτου της 31ης Μαρτίου οι πνεύμονες του είχαν σχεδόν καταστραφεί.

Μετά δυσκολίας ανέπνεε. Είχε πλέον ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Μέσα σε λίγες ώρες το ένα όργανο μετά το άλλο καταστρεφόταν. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Σχεδόν 9 ώρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή. 

Όσο και εάν φαίνεται απίθανο ο άτυχος επιχειρηματίας πέθανε από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Όπως λένε οι γιατροί πρόκειται για ένα σπάνιο γεγονός αλλά συμβαίνει κυρίως σε άτομα με βαρύ ιστορικό η ηλικίας άνω των 60 – 65 ετών. 

Ο Στέλιος Σκλαβενιτης ήταν μόλις 52 ετών και υγιέστατος. Έμπειρος γιατρός αφηγείται στο mononews.gr: “Στην νεκροψία οι γιατροί του άνοιξαν τον θώρακα. Ο ιός της γρίπης του είχε κάψει ολοκληρωτικά τους πνεύμονες. Ήταν εντελώς κατεστραμμένοι. ” Επί της ουσίας λένε οι ειδικοί από την ώρα που ο άτυχος Στέλιος μπήκε στην ΜΕΘ δεν υπήρχε καμία ελπίδα. 

Όπως εξηγεί ο ίδιος γιατρός που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του “Ήταν ένα ντόμινο. Οι πνεύμονες είχαν διαλυθεί, το ένα μετά το άλλο όργανο υπολειτουργούσε , με αποτέλεσμα στις 07,00 το πρωί να αφήσει την τελευταία του πνοή”. 

Το μείζον θέμα που φαίνεται να απασχολεί τους συγγενείς του τώρα είναι εάν υπάρχουν ευθύνες από τον θεράποντα ιατρό που δεν προέβλεψε τι ακριβώς συνέβαινε και έδωσε λάθος αγωγή στον άτυχο επιχειρηματία. Αγωγή η οποία δεν αντέστρεψε την ταχύτατη πορεία του Σκλαβενίτη προς τον θάνατο.





Πηγή: aerikes-epoxes, empisteutiko





About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου