Ο στρατός παίρνει θέση στο Αιγαίο


Φύλλα πορείας σε στελέχη του Στρατού Ξηράς για μονάδες εκστρατείας, ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού στις ακριτικές περιοχές, στο κόκκινο η ετοιμότητα της Δύναμης «Δ».

Με το δόγμα «εάν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» απαντά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας, όπως τουλάχιστον αυτή εκφράζεται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο σε λεκτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. 

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες εβδομάδες το σύνολο σχεδόν του στρατεύματος, αλλά και των δυνάμεων Εθνοφυλακής, κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής από τον Εβρο μέχρι και το Καστελόριζο, έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ ανάλογη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει στις μάχιμες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και στα επιχειρησιακά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. 

Ηδη από τις αρχές του προηγούμενου μήνα σημαντικός αριθμός στελεχών του Στρατού Ξηράς έχει λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να προωθηθεί σε μονάδες εκστρατείας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος φόβος εκδήλωσης μιας τουρκικής επιθετικής ενέργειας, όπως το Καστελόριζο, οι Οινούσσες, αλλά και ορισμένα άλλα νησιά που βρίσκονται πλησίον των τουρκικών ακτών. Δίπλα σε όλους αυτούς πρόκειται σύντομα να προστεθούν ακόμη 7.000 άνδρες. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος τη Μεγάλη Τετάρτη από την Ικαρία όπου είχε μεταβεί προκειμένου να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση της Διοίκησης Αμυνας του νησιού και του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά 3.500 άνδρες οι οποίοι θα ενταχθούν στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ -σύμφωνα με το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να μετατραπεί σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους-, ενώ άλλοι 3.500, μόνιμοι αλλά και στρατεύσιμοι, πρόκειται να τοποθετηθούν στον Εβρο. 




Περισσότερα: protothema
Φώτο: Cretapost

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου