Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρεμπόδισε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών


Θερμό επεισόδιο επιχείρησε να δημιουργήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Χίο, πλησίον της νησίδος Πάσπαργος, το πλήρωμα σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής σε περιστατικό διάσωσης μεταναστών ωστόσο η προσπάθεια τους κατέληξε σε αποτυχία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 10 το πρωί δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Ερμιόνης προκειμένου να διασώσουν 53 μετανάστες.

Τότε αντιλήφθηκαν στη περιοχή ένα μεγάλο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να προσπαθεί διαρκώς να παρεμποδίσει τους έλληνες λιμενικούς οι οποίοι τελικά διέσωσαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στη Χίο.

Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν πως δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή τις πρόσφατες αυξημένες μεταναστευτικές ροές σε διάφορα σημεία (Λέσβο, Σάμο, Χίο) εξέφραζαν τον προβληματισμό τους λέγοντας πως δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να συνεχιστούν. Και πρόσθεταν πως επειδή ανάλογα περιστατικά σαν αυτό που συνέβη σήμερα στη Χίο να επαναληφθούν τα πληρώματα των σκαφών του ΛΣ βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα και γνωρίζουν πως να δράσουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Patras Events
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου