Τι μυστήρια κρύβει το σημείο του Ειρηνικού στο οποίο έπεσε ο κινεζικός δορυφόρος Τιανγκόνγκ


Πρόκειται για το Σημείο Νέμο, γνωστό και ως «Ωκεάνιος Πόλος Δυσκολίας Πρόσβασης», μια περιοχή στη μέση του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, που απέχει από την ξηρά και από τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στη Γη.

Ο εκτός ελέγχου κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 έπεσε προ ημερών κάπου στον νότιο Ειρηνικό. Από κοσμική σύμπτωση, έπεσε σχετικά κοντά στο μεγαλύτερο διαστημικό νεκροταφείο στον πλανήτη μας, σε εκείνη την περιοχή του μεγαλύτερου ωκεανού της Γης, όπου οι διαστημικές υπηρεσίες όλων των χωρών κατευθύνουν με ελεγχόμενο τρόπο τα κάθε είδους σκάφη ή δορυφόρους τους, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.

Πρόκειται για το Σημείο Νέμο, γνωστό και ως «Ωκεάνιος Πόλος Δυσκολίας Πρόσβασης», μια περιοχή στη μέση του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, που απέχει από την ξηρά και από τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στη Γη. Ευρισκόμενο ανάμεσα στην Αυστραλία, στη Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική, το Νέμο απέχει πάνω από 2.700 χιλιόμετρα από την κοντινότερη στεριά, που είναι οι Νήσοι Πίτκερν στο βόρεια, μία από τις Νήσους του Πάσχα στα δυτικά και η ανταρκτική Νήσος Μάχερ στα νότια.

Ούτε πλοία, ούτε αεροπλάνα περνάνε από εκεί, ούτε κανένα αξιοθέατο υπάρχει εκτός από σκέτο νερό. Και ακριβώς γι' αυτό, επειδή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η πιθανότητα να προξενηθεί οποιαδήποτε υλική ή ανθρώπινη ζημιά, η περιοχή θεωρείται ιδανική για «νεκροταφείο».






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Pagenews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου