Στο περίπτερο με την κάρτα

    
Με την κάρτα ανά χείρας ακόμα και στο περίπτερο πηγαίνουν πλέον οι έλληνες καταναλωτές, πραγματοποιώντας καθημερινά σχεδόν 1 εκατομμύριο συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ακόμα και για μικροποσά.

Ηδη το 50% των συναλλαγών με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα αφορά συναλλαγές αξίας κάτω από 20 ευρώ, ενώ μία στις τέσσερις συναλλαγές γίνεται για αγορές έως 10 ευρώ και μία στις δέκα αφορά χρεώσεις έως 5 ευρώ. Μάλιστα, όσο μειώνονται τα ποσά των συναλλαγών, τόσο αυξάνονται και οι ανέπαφες συναλλαγές, οι οποίες για το πρώτο τρίμηνο του 2018 έφτασαν στο 39% του συνόλου των συναλλαγών με κάρτες, από 27% που ήταν το 2017 και 12% το 2016, με την αξία της μέσης συναλλαγής να είναι στα 23 ευρώ από 25 ευρώ το 2017.

Η επιβολή των capital controls έβαλε στη ζωή των Ελλήνων το πλαστικό χρήμα και στη συνέχεια η ανάγκη για χτίσιμο του αφορολογήτου αλλά και η υποχρέωση του συνόλου των επιχειρήσεων - μικρών και μεγάλων - να διαθέτουν τερματικά και να δέχονται κάρτες στις συναλλαγές οδήγησαν στη χρήση τους, σημειώνοντας το πρώτο τρίμηνο του 2018 αύξηση κατά 40%.

Αν πριν από έναν χρόνο οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα πραγματοποιούνταν κυρίως σε μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες σουπερμάρκετ, σήμερα τα περίπτερα, τα καταστήματα εστίασης, ακόμα και τα ταξί είναι αυτά στα οποία αυξάνεται συνεχώς η χρήση της κάρτας, με τους καταναλωτές να ζητούν να πληρώσουν με αυτό το μέσο συναλλαγής.Περισσότερα: tanea
Φώτο: Dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου