Νεκρός ο 34χρονος πιλότος του μοιραίου Mirage


Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον χαμό του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, όταν το μοιραίο αεροσκάφος του κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Συλλυπητήρια και φόρος τιμής από την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ."

Το αεροσκάφος που απογειώθηκε αρχικά από τη Σκύρο μαζί με ένα ακόμη ελληνικό αεροσκάφος είχε αποστολή την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών στο ΒΑ Αιγαίο. Ωστόσο κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο χάθηκε από τα ραντάρ θέτοντας τις αρχές σε συναγερμό.

Το Μιράζ 2000-5 επιχειρούσε από την 331 Μοίρα και ήταν ο "αρχηγός" του σχηματισμού, ενώ όπως άμεσα αποσαφηνίστηκε η πτώση του δεν σχετίζεται, με την επιχείρηση αναχαίτισης, γεγονός που επιβεβαιώνουν πηγές του ΓΕΑ.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ανέφεραν πως δεν υπήρξε εμπλοκή τουρκικού αεροσκάφους ή κάποιο τουρκικό αεροπλάνο κοντά στο σημείο της πτώσης. "Η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου δεν είναι ακόμη γνωστή", έγραφε η haberturk.com.





Πηγή: news247
Φώτο: Zougla

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου