Τα έπαιξε ο καιρός: Χιόνια στην βόρεια Ελλάδα και καύσωνας στην Κρήτη


Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό φαινόμενο θα βρεθεί η Ελλάδα τις ημέρες αυτές. Ενας τροπικός καιρός με πολύ αφρικανική σκόνη αλλά και... χιόνια. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι σε πολλές ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις την ίδια στιγμή που στην Κρήτη θα επικρατήσει καύσωνας με υψηλές θερμοκρασίες και πολύ υγρασία.
Αναλυτικά:

Την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε ανατολικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου