Γενετική μελέτη αποκαλύπτει τα γονίδια που κάνουν τις κατσαρίδες άτρωτες

    
Η γνωστή ρήση πώς ότι οι κατσαρίδες θα συνεχίσουν να ζουν για πάντα στον πλανήτη ακόμη και αν γίνει πυρηνικός πόλεμος ή ακόμη και αν εμφανισθεί ο Αρμαγεδδώνας βγαίνει από την σφαίρα του αστικού μύθου και λαμβάνει επιστημονικό μανδύα.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυτικής Φυσιολογίας και Οικολογίας στην Σανγκάη πραγματοποίησαν μια γονιδιακή μελέτη για τις κατσαρίδες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα ανατριχιαστικά για πολλούς ανθρώπους έντομα διαθέτουν 20 χιλιάδες γονίδια δηλαδή περίπου όσα και ο άνθρωπος. 

Μελετώντας στην συνέχεια το DNA των κατσαρίδων οι ερευνητές εντόπισαν κάποια σετ γονιδίων τα οποία είναι αυτά που τις βοηθούν να κερδίζουν συνεχώς την μάχη της επιβίωσης. Μια ομάδα γονιδίων επιτρέπουν στις κατσαρίδες να οσμίζονται τροφές και ειδικά εκείνες που βρίσκονται στην διαδικασία του μαγειρέματος. Μια άλλη ομάδα γονιδίων ενεργοποιεί ένα σύστημα εξουδετέρωσης επικίνδυνων τοξινών επιτρέποντας έτσι στις κατσαρίδες να καταναλώνουν άφοβα τοξικές τροφές. Μια άλλη ομάδα γονιδίων ενισχύει σε μέγιστο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα των κατσαρίδων προστατεύοντας τις έτσι από το κολλήσουν κάποια ασθένεια ή να υποστούν κάποια λοίμωξη και επιτρέποντας τους να ζουν χωρίς φόβο σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα. 
Περισσότερα: news.in
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου