Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια παιδιών στη Ρωσία:«Πες στη μαμά μου την αγαπούσα»


Την ώρα που οι τοπικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, τα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα δεκάδες παιδιά που χάθηκαν στην πυρκαγιά. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η Mirror, ανεπιβεβαίωτα στοιχεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 96 σορούς που έχουν βρεθεί σε εμπορικό κέντρο με χώρους ψυχαγωγίας στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya και πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Η αδιανόητη τραγωδία, και ειδικά οι δύσκολες στιγμές που περνούν οι συγγενείς των θυμάτων και κυρίως των μικρών παιδιών, εντείνεται, καθώς ρωσικά μέσα δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους και τις τραγικές τελευταίες κουβέντες που εκστόμησαν πριν παραδοθούν στις φλόγες και τον καπνό.

Ένα 11χρονο αγόρι ο Σεργκέι Μοσκαλένκο βρίσκεται σε κώμα μετά από άλμα από ένα φλεγόμενο παράθυρο και επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί ότι οι γονείς του πέθαναν στη φωτιά.

Αδιανόητο είναι αυτό που συνέβη σε συνομιλία στο Facebook. Ένα κορίτσι, η Μαρία Μόροζ, 13 ετών, έστειλε μηνύματα από τον κινηματογράφο: «Καιγόμαστε...», έγραψε. Ένας συγγενής απάντησε και τότε του είπε: «Φαίνεται ότι αυτό είναι αποχαιρετιστήριο μήνυμα από μένα». Είναι ανάμεσα στα παιδιά που πιστεύεται ότι πέθαναν.

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι οκτώ κορίτσια από μια τάξη στο χωριό Τρεστσέφσκι -όλα 11 ή 12 ετών- που ονομάζονται: Βικτόρια Ποχάνκινα, Βερόνικα Πονουσκόβα, Έλενα Τσερνινόβα, Τατιάνα Κούρσεφσκαγια, Σεργκέι Μανεσκίν, Βικτόρια Ζιπούνοβα, Αναστασία Σμιρνόβα, Ντιάνα Νιτσόφσκαγια. 




Περισσότερα: politis
Φώτο: Viralman

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου