Τουρκικά ΜΜΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών


Απορρίφθηκε η έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών που είχαν ασκήσει οι συνήγοροί τους σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ- Σε θολό τοπίο παραμένει το κατηγορητήριο σε βάρος τους

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης. Η περιπέτεια του ανθυπολοχαγού και του λοχία ΕΠΟΠ της μεραρχίας Ρίμινι του Έβρου ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα τερματισθεί.

Οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών άσκησαν έφεση νωρίτερα σήμερα το πρωί κατά της απόφασης για την προσωρινή κράτησή τους και η απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο ήταν απορριπτική.  Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης η υπόθεση έχει αρχίσει ήδη να εξετάζεται, ωστόσο όπως είχαν δηλώσει οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών εξερχόμενοι του δικαστικού μεγάρου δεν αναμενόταν απόφαση σήμερα. Λίγα λεπτά πριν από τις 3.30 το μεσημέρι όμως, η απόφαση κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση,  εκδόθηκε και το αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών απορρίπτεται. 

Η δίκη τους για την παράνομη είσοδο στην Τουρκία και για όποιες τυχόν άλλες κατηγορίες που θα τους αποδώσει η τουρκική στρατιωτική δικαιοσύνη αναμένεται να προσδιορισθεί. Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικοί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και για τον λόγο ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής με δεδομένο ότι δεν έχουν κατοικία στην Τουρκία. Προκειμένου να αποκρουσθεί αυτό το επιχείρημα οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών αντιπρότειναν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να παραμείνουν οι πελάτες τους στο ελληνικό προξενείο ως τη δίκη τους. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους πάντως, δεν θεωρείται πιθανή η διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου σε βάρος τους, που αφορά σε παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή της Τουρκίας.

Πηγή: news247
Φώτο: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου