Στόλτενμπεργκ για Έλληνες στρατιωτικούς: Το ΝΑΤΟ δεν παρεμβαίνει, βρείτε τα μόνοι σας


Απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι συνεισφέρει στη συλλογική ασφάλεια, στις αποστολές και στις επιχειρήσεις με πάρα πολλούς τρόπους.

«Ευχαριστώ για αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς για τα τουρκικά σχέδια για αγορά ρωσικών S-400, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια «εθνική απόφαση» της Τουρκίας.

«Πρόκειται για μια εθνική απόφαση, την οποία κάθε μέλος, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, για το είδος των στρατιωτικών ικανοτήτων που θέλει να διαθέτει» τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Αυτή είναι μια απόφαση της Τουρκίας. Αυτό που είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ είναι η διαλειτουργικότητα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται τα διάφορα συστήματα».


Πηγή: CNN.gr, Newsbomb
Φώτο: AltsantiriAbout George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου