Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, 9 μποφόρ και σκόνη από την Αφρική


Πολύ "περίεργο" αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Το καιρικό coctail θα είναι τέτοιο που θα έχουμε εμφάνιση πολλών καιρικών φαινομένων μέσα σε λίγες ώρες. 

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αυξημένη σε συγκεντρώσεις σκόνη από την Αφρική που θα βρεθεί πάνω τον Ελλαδικό χώρο αλλά και οι θυελλώδεις νοτιάδες που θα αγγίζουν ακόμη και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. ΑΚολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι τέτοιες ώστε πολύ γρήγορα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από τη Σαχάρα θα "μετακομίσουν" στη χώρα μας. Ίσως είναι το 1ο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης σε τέτοιες συγκεντρώσεις για την φετινή χρονιά. Χρειάζεται μια μικρή προσοχή από τις ευπαθείς ομάδες (άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, έγκυες, άτομα που ταλαιπωρούνται από άσθμα, ηλικιωμένοι) διότι κατά τη διάρκεια αυτού του 48ώρου θα πρέπει να περιορίσουν λίγο την αυξημένη άσκηση ή κούραση στην ύπαιθρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχήσει κανένας, απλά, καλύτερα να υπάρχει η πρόληψη παρά να μας ταλαιπωρήσει η σκόνη.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: lajmi.net

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου