Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0


Το υπέροχο γκολ-φάουλ του Αργεντινού σούπερ σταρ χάρισε στην Μπαρτσελόνα το 1-0 της Ατλέτικο, μεγάλωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους οκτώ βαθμούς και κλείδωσε τον τίτλο.


Τα δεδομένα ήταν δύο και εξαιρετικά εύκολα για να αναλύσουν όσο πιο απλά γίνεται αυτό το 1-0 στο Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο, το οποίο λογικά έκρινε οριστικά και τον τίτλο. Το ένα ήταν η φαουλάρα του Μέσι στο παράθυρο του Ομπλάκ και το δεύτερο ότι ο Τερ Στέγκεν πραγματικά δεν ακούμπησε την μπάλα. Κάπως έτσι οι Μπλαουγκράνα αύξησαν τη μεταξύ τους διαφορά στο +8 και μόνο με ένα θαύμα θα μπορέσουν να χάσουν το πρωτάθλημα.

Οι Ροχιμπλάνκος ξόδεψαν όλο το Α' μέρος παίζοντας μόνο άμυνα, ενώ σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί, έχοντας κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι καθαρή φάση. Το αριστερό του Μέισ όμως (26') έστειλε την μπάλα σε άπιαστο σημείο για το πέμπτο φάουλ του στη φετινή La Liga (προσωπικό ρεκόρ). Για τρίτη σερί αγωνιστική βρήκε δίχτυα με αυτό τον τρόπο, κάτι που δεν έχει συμβεί στην Ισπανία σίγουρα τα 30 τελευταία χρόνια.

Στην επανάληψη η Μπάρτσα έδωσε χώρο, τον οποίο δεν ήξερε τι να κάνει η Ατλέτικο, που δεν έκανε μισή ευκαιρία. Αντιθέτως, ο Ομπλάκ σταμάτησε το σουτ του Μπουσκέτς (78') και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Πλέον η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επανέφερε την... τάξη στη χώρα, μένοντας αήττητη για 34 αγωνιστικές (από πέρσι) και κοιτάζει τη ρεβάνς με την Τσέλσι.

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου