Απογειώνεται το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

    
Τα πρώτα δοκιμαστικά έκανε το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, πλησιάζοντας στην ώρα για την «παρθενική» του πτήση. 

Η πρεμιέρα του, αναφέρει η γερμανική Die Welt σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, θα γίνει στην έρημο Μοτζάβε, στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το γιγαντιαίο αεροσκάφος έχει έξι κινητήρες, 28 τροχούς και άνοιγμα πτερυγίων 117 μέτρα, ενώ ο στόχος είναι στο μέλλον να μπορεί να πετάξει και στο διάστημα.

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Αλεν, ανήκει στην ομάδα των επιχειρηματιών που αγαπούν την τεχνολογία και οδηγούν την αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία προς τα εμπρός με οραματικές ιδέες. 

Ακριβώς όπως ο Ελον Μασκ ίδρυσε την εταιρεία SpaceX και ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος τη διαστημική εταιρεία Blue Origin, ο Πολ Αλεν σύστησε το 2011 την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems.

Το γιγαντιαίο αεροσκάφος Stratolaunch, με συνολικό βάρος μέχρι 590 τόνους, δεν προορίζεται να μεταφέρει επιβάτες, αλλά ως πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων. Στο τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία θέλει να ξεκινήσει τακτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το επαναστατικό σκάφος μοιάζει με καταμαράν του ουρανού, επειδή υπάρχουν δύο άτρακτοι τοποθετημένοι κάτω από τεράστια επιφάνεια μεταφοράς. Το τριμελές πλήρωμα, αργότερα, θα έχει θέσεις καθίσματος μόνο στη δεξιά άτρακτο για να μπορεί να ελέγχει το αεροσκάφος. Το μοντέλο βασίζεται σε δύο αεροσκάφη Boeing 747.

Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Perierga
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου