Στα χέρια Κούρδων τζιχαντιστής κυπριακής καταγωγής


Δύο Βρετανοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, συνεργοί του «Τζιχάντι Τζον», αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία από μια αραβοκουρδική δύναμη που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη Αμερικανός αξιωματικός.

Πρόκειται για δύο μέλη του «πυρήνα εκτελέσεων» του ΙΚ, ο οποίος είχε ονομαστεί «The Beatles». Η σύλληψή τους έγινε στις αρχές Ιανουαρίου στην ανατολική Συρία, διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το κουαρτέτο αυτό κατηγορείται ότι ευθύνεται για την κράτηση και τον αποκεφαλισμό περίπου είκοσι ομήρων, κυρίως Δυτικών, μεταξύ των οποίων οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, αλλά και ο Αμερικανός εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής Πίτερ Κέισιγκ.

Ο πρώτος από τους τζιχαντιστές που συνελήφθη ταυτοποιήθηκε ως ο αλ Σαφέε αλ Σέιχ.

Ο δεύτερος, που βρίσκεται στον μαύρο κατάλογο «των διεθνών τρομοκρατών» του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ονομάζεται Αλεξάντα Έιμον Κότεϊ ή Αλεξάντερ Κότεϊ, και έχει καταγωγή από τη Βρετανία, τη Γκάνα και την Κύπρο. Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1983 και πέρασε από τη συριακή πόλη Ράκα, πρώην πρωτεύουσα του χαλιφάτου του ΙΚ.




Περισσότερα: huffingtonpost
Φώτο: philenews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου