Ο Θάνος Μικρούτσικος θα ανοίξει την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ “Στη σκιά των Βράχων”


Με δυο μεγάλες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στις 9 το βράδυ, ξεκινάει φέτος το φεστιβάλ “ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ” των Δήμων Βύρωνα Δάφνης-Υμηττού στο θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”.

Πρώτο ταξίδι για το φετινό καλοκαίρι …έτυχε ναύλος για τον Βύρωνα.

Με τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια του Θάνου που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί. Κι ενώ η Ελλάδα ταξιδεύει πληγωμένη, ταξιδεύουμε και εμείς μαζί αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα των καιρών. Και το τραγούδι μας βοηθάει να συνεχίσουμε με δύναμη στους δύσκολους καιρούς.

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρέλαβε το τραγούδι μας από τα χέρια μεγάλων συνθετών και διεύρυνε τα όρια του. Δούλεψε πάνω σε κείμενα σπουδαίων ποιητών και μελοποίησε στιχουργούς που ανανέωσαν τη φόρμα του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Ο κατάλογος μακρύς και χωρίς τέλος. Ρίτσος, Καβάφης, Σεφέρης, Μπρεχτ, Χικμέτ, Μαγιακόφσκι, Αναγνωστάκης, Καββαδίας αλλά και Αλκαίος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Τριπολίτης, Ιωάννου…

Είναι λοιπόν αυτά τα τραγούδια που γεννήθηκαν απ’ αυτές τις συμπράξεις που θ΄ ακουστούν τις δυο βραδιές στον Βύρωνα.






Περισσότερα: musiccorner
Φώτο: Μέντα 88

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου