ΗΠΑ προς Πολωνία: Πάρτε πίσω το σχέδιο για το Ολοκαύτωμα


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει στις σχέσεις της Πολωνίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ η έγκριση του σχεδίου νόμου που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τη χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» (στη φωτογραφία η είσοδος του Αουσβιτς).  0  1 Google +0  0
    
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε την Τετάρτη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Πολωνίας να αναθεωρήσει το σχέδιο νόμου με το οποίο θα μετατραπεί σε ποινικό αδίκημα η χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» και η δημόσια έκφραση της άποψης ότι οι Πολωνοί φέρουν ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους ναζί στο έδαφος της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει στις σχέσεις της Πολωνίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ η έγκριση αυτού του σχεδίου νόμου, σημείωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπός του Χέδερ Νάουερτ.

«Ενθαρρύνουμε την Πολωνία να επαναξιολογήσει το νομοσχέδιο υπό το φως των δυνητικών επιπτώσεων στην ελευθερία του λόγου και τη δυνατότητά μας να είμαστε πραγματικοί εταίροι», σημείωσε η Νάουερτ στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Η δεξιά πολωνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο στόχος του νομοσχεδίου είναι να πάψουν να κατηγορούνται οι Πολωνοί για τα ναζιστικά εγκλήματα. Το σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε από την κάτω Βουλή την Παρασκευή, μετατρέπει τη χρήση φράσεων όπως «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» σε ποινικό αδίκημα που επισύρει ποινή έως και τριετούς φυλάκισης.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: In.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου