Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνικό πλοίο στην Ιταλία


Φορτίο 297 κιλών κοκαΐνης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, μετέφερε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «DIMITRIS C» της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd το οποίο έδεσε στο λιμάνι της Γένοβα στις 22:50 το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της γειτονικής, το φορτίο ναρκωτικών ήταν επιμελώς κρυμμένο σε 20 σακούλες. Η ιταλική αστυνομία και η ακτοφυλακή της Γένοβας φαίνεται να έχουν εντοπίσει τον παραλήπτη του φορτίου στην πρωτεύουσα της Λυγουρίας. Οι έρευνες των ιταλικών Αρχών, πλέον, στρέφονται στον εντοπισμό της «αλυσίδας», δηλαδή του από πού και πως εστάλησαν τα ναρκωτικά. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό φορτίο που έχει εντοπιστεί στο λιμάνι της Γένοβας, ενώ με δεδομένο ότι η κοκαΐνη αποτιμάται σε περίπου 40.000-45.000 ευρώ το κιλό, η αξία του φορτίου υπολογίζεται σε περίπου 12-13 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η εταιρεία κάνει λόγο για «ύποπτη ουσία» που εντοπίστηκε από μέλη του πληρώματος και ενημερώθηκαν οι Αρχές. Εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο Reader.gr, επεσήμανε ότι «πρόκειται για πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Αυτό σημαίνει ότι η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου».








Περισσότερα: gazzetta
Φώτο: Naftemporiki

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου