Περού: 48 νεκροί στη «στροφή του διαβόλου»


Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια παραλία  0  2 Google +0  0
    
Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια παραλία, γνωστοποίησε η τροχαία.

«Η πτώση του λεωφορείου (...) προκάλεσε τουλάχιστον 48 θανάτους», ανέφερε η τροχαία του Περού σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών ανεστάλη αφού έπεσε η νύχτα, εξαιτίας της παλίρροιας.

Έξι ώρες μετά το δυστύχημα, που σημειώθηκε στις 11:43 (τοπική ώρα· 18:43 ώρα Ελλάδας) στη λεγόμενη «στροφή του διαβόλου», 45 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας.

Μόλις έξι επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Οι τέσσερις είναι βαριά τραυματισμένοι.

Μέλη σωστικών συνεργείων, αρκετά από τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθούν στον τόπο της τραγωδίας με ελικόπτερα ενώ άλλα κατέβηκαν την απόκρημνη χαράδρα με τη βοήθεια σχοινιών, συνέχιζαν τις έρευνες καθώς άρχιζε η παλίρροια.





Περισσότερα: πηγή
Φώτο: koutipandoras

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου