ΗΠΑ: Στους 18 οι νεκροί από την κακοκαιρία. Για χειρότερα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι


Μετά το χιόνι, το τσουχτερό κρύο σαρώνει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Τους -40 βαθμούς Κελσίου ενδέχεται να φτάσει η θερμοκρασία σε ορισμένες πολιτείες

Μετά την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων, τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις ιστορικές πλημμύρες στη Βοστόνη, η βαρυχειμωνιά επιμένει στις βορειανατολικές ΗΠΑ και το χιόνι έδωσε την Παρασκευή τη θέση του στο τσουχτερό κρύο, με πολικές θερμοκρασίες, πολύ κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, να αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους σε αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Τελευταίος θάνατος εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών ήταν εκείνος ενός πεζού, που παρασύρθηκε από ένα όχημα ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος νωρίτερα την Παρασκευή, στη Νότια Καρολίνα.

Η χιονοθύελλα της Πέμπτης, η πρώτη αυτού του χειμώνα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, αρχής γενομένης από τις αερομεταφορές. Περισσότερες από 4.300 πτήσεις ματαιώθηκαν και σε περίπου 3.500 πτήσεις σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Αν και τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης άνοιξαν το πρωί, σχεδόν το 20% των πτήσεων από και προς το Κένεντι ματαιώθηκε και άνω του 30% των πτήσεων από το La Guardia ή το Logan στη Βοστόνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.







Περισσότερα: news247
Φώτο: Northmeteo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου