Η NASA ετοιμάζει το Mars 2020: Το πιο εξελιγμένο ρομπότ που θα ερευνήσει τον Άρη


Ένα ακόμη ρομπότ εξερεύνησης θα στείλει η NASA στον Αρη. Το Mars 2020 είναι το πιο εξελιγμένο rover που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της NASA το ρομπότ θα ξεκινήσει από την Γη το καλοκαίρι του 2020 και θα φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη τον Φεβρουάριο του 2021. Βασική αποστολή του ρομπότ θα είναι η προσπάθεια εντοπισμού ζωής. 

Το ρομπότ θα αναζητήσει τα ίχνη μικροοργανισμών που εξακολουθούν να ζουν στον Κόκκινο Πλανήτη αλλά θα ψάξει και για ενδείξεις μορφών ζωής που ενδεχομένως φιλοξενούσε ο Άρης στο παρελθόν.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας - αισθητήρες και κάμερες -  το όχημα θα μελετήσει το έδαφος του κόκκινου πλανήτη, ο οποίος, 3.5 δις χρόνια πριν, είχε μεγάλους ποταμούς και λίμνες. «Το αν υπήρχε ζωή πριν από εμάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα του κόσμου», είπε ο Ken Farley της JPL, της επιστημονικής ομάδας του Mars 2020. 

«Αυτά που μαθαίνουμε από τα δείγματα που συλλέγουμε κατά τη διάρκεια της αποστολής, έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν αν είμαστε μόνοι στον κόσμο».








Περισσότερα: πηγή
Φώτο: gadgetfreak

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου