Ετοιμάζονται οι έμποροι να υποδεχθούν το γιορτινό κύμα καταναλωτών


Τις «μηχανές» τους ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων έχουν ζεστάνει για τα καλά οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, αναμένοντας το μεγάλο κύμα των καταναλωτών. Με τα καταστήματα να είναι ανοικτά και αυτή την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου οι έμποροι περιμένουν να κάνουν και οι ίδιοι Χριστούγεννα. 

Μάλιστα, με στόχο να προσελκύσουν τους καταναλωτές οι οποίοι αυτές τις ημέρες κατευθύνονται κυρίως σε μεγάλα εμπορικά κέντρα σε πολλές τοπικές αγορές, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις, ενώ πολλές είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν ακόμα και προσφορές.
Αυξημένη η κίνηση στην αγορά τροφίμων
Την ίδια ώρα, στην αγορά τροφίμων το θερμόμετρο έχει ανέβει, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των αγορών γίνεται στις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη οργανώσει τις προσφορές τους σε είδη που καταναλώνονται στο γιορτινό τραπέζι. 

Υπολογίζεται ότι στο διάστημα των γιορτών ο τζίρος στην αγορά τροφίμων φτάνει τα 1,3 - 1,5 δις ευρώ, ενώ στο σύνολο του λιανεμπορίου το Δεκέμβριο ο συνολικός τζίρος της αγοράς φτάνει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.





Πηγή: news.in
Φώτο: Patras Events

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου