Με μηνύσεις απειλείται η Apple για την 'επιβράδυνση' των παλιών iPhone


Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις φαίνεται πως είναι η Apple, έπειτα από την ανακοίνωση πως επιβραδύνει το λογισμικό παλαιότερων μοντέλων iPhone. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει ενημερώσεις λογισμικού για να περιορίσει την απόδοση των παλαιότερων iPhones, τα οποία ενδέχεται να έχουν προβλήματα με την μπαταρία και να κλείσουν ξαφνικά.

Δύο αγωγές έχουν κατατεθεί στο Σικάγο, παράλληλα με κατοίκους το Οχάιο, της Βόρειας Καρολίνα που ισχυρίζονται πως το update του λογισμικού IOS που χρησιμοποιείται σε κινητά iPhone, αποτελεί έναν "τρόπο εξαπάτησης που ωθεί τους χρήστες να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο που προσφέρει η Apple".

"Το λογισμικό της Apple επιβραδύνει εσκεμμένα την επίδοση των κινητών, σε ό, τι αφορά στην ταχύτητα, για τα IPhone 5, iPhone 6, κάποια iPhone 7 και άγνωστο ακόμα πόσα άλλα μοντέλα" σημειώνει η αγωγή που αναφέρεται σε περιστατικά δυσλειτουργίας στη μπαταρία των συσκευών. Ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση μίλησε στους Chicago Sun Times για την υπόθεση. "Οι εταιρίες θα πρέπει να αντιληφθούν πως όταν οι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματα που κερδίζουν δύσκολα σε ένα προϊόν που αναμένουν να αποδίδει τα αναμενόμενα" αναφέρει ο James Vlahakis.


Περισσότερα: news247
Φώτο: Forbes
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου