Ισχυρότερη γυναίκα παγκοσμίως η Μέρκελ σύμφωνα με τo Forbes


Παρά τη δυσαρέσκεια των Γερμανών ψηφοφόρων για την πολιτική της καγκελαρίου, όπως φάνηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με το ποσοστό του CDU να εμφανίζεται μειωμένο, η Άνγκελα Μέρκελ κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες παγκοσμίως. Τον τίτλο κατακτά για έβδομη συναπτή χρονιά και για 12η συνολικά. 

Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι, εν μέσω επικρίσεων για το πλάνο που ακολουθεί όσον αφορά στην αποχώρηση της χώρας της από την ΕΕ. Η πολιτική της αναμένεται να επηρεάσει το ευρωπαϊκό σκηνικό, μιας που η ΕΕ καλείται να προσαρμοστεί σε μια μετά - Brexit εποχή. 

Η επιχειρηματίας Μελίντα Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, βρίσκεται στην τρίτη θέση, καθώς στηρίζει οργανισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται η ακτιβίστρια, συγγραφέας και διευθύντρια λειτουργιών της εταιρίας Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, ενώ ακολουθεί η Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπάρα. Πριν από τρία χρόνια οι ετήσιες απολαβές της, όπως είχε υπολογιστεί, ξεπερνούσαν τα 14 εκατομμύρια. 
Περισσότερα: news.in
Φώτο: Χανιώτικα Νέα
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου