Θα ελέγχεις το σπίτι με το… μυαλό σου


Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκε μια τεχνολογία που μετατρέπει σε τηλεκοντρόλ διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι (τασάκια, ποτήρια κ.λπ.) ώστε να διευκολύνεται ο θεατής στη χρήση της τηλεόρασης. Ένας ερευνητής της IBM παρουσίασε τώρα το... απόλυτο τηλεκοντρόλ. 

Σύμφωνα με τον Τζον Μακ Ναμάρα που εργάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας Hursley της IBM, σε 20 χρόνια θα έχουν αναπτυχθεί εμφυτεύματα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία θα βοηθούν στην αποκατάσταση προβλημάτων στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Οπως τονίζει ωστόσο ο ερευνητής, κάποια εμφυτεύματα θα προσφέρουν και άλλου είδους υπηρεσίες εκτός από ιατρικές. Θα επιτρέπουν σε κάποιον να ελέγχει τις λειτουργίες του σπιτιού με νοητικές εντολές. 

«Η νανοτεχνολογία είναι εδώ, νανομηχανές θα μπορούν να ενσωματώνονται στον οργανισμό μας και θα μας επιτρέπουν να αποκτούμε τον έλεγχο του περιβάλλοντός μας με κάποιες κινήσεις ή ακόμα και με τη σκέψη μας» ανέφερε ο Μακ Ναμάρα ενώπιον της House of Lords Select Artificial Intelligence Committee, της ειδικής επιτροπής που της βρετανικής Βουλής των Λόρδων που διερευνά τα ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν με τη χρήση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. 






Περισσότερα: news.in
Φώτο: ediva

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου