Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο το Ιράν


«Αν οι διεθνείς προσπάθειες που έχει καταβάλει αυτές τις ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν βοηθήσουν να εμποδίσουν το Ιράν να ενισχύσει τις πυρηνικές του ικανότητες, το Ισραήλ θα αναλάβει μόνο του στρατιωτική δράση», δήλωσε ο Ίσραελ Κατς

«Τύμπανα πολέμου» για μια ακόμα φορά μεταξύ Ισραήλ και Ιράν καθώς το Τέλ Αβίβ είναι διατεθειμένο να καταφύγει στη στρατιωτική δράση προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.


Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών της του Ισραήλ ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιαπωνία, όπου επιζητεί στήριξη στην πιο σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Τεχεράνη.

Ο Τραμπ δήλωσε στις 13 Οκτωβρίου ότι δεν θα επιβεβαιώσει τη συμμόρφωση του Ιράν στη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανοίγοντας ένα παράθυρο 60 ημερών για το Κογκρέσο προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιβάλει και πάλι κυρώσεις στην Τεχεράνη. 
«Αν οι διεθνείς προσπάθειες που έχει καταβάλει αυτές τις ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν βοηθήσουν να εμποδίσουν το Ιράν να ενισχύσει τις πυρηνικές του ικανότητες, το Ισραήλ θα αναλάβει μόνο του στρατιωτική δράση», δήλωσε ο Ίσραελ Κατς σε συνέντευξή του από το Τόκιο.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Now24

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου