MAREA: Να πώς Microsoft και Facebook ενώνουν την Ευρώπη με την Αμερική


Πάνω από 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού ωκεανού, βρίσκεται πλέον το “πιο τεχνολογικά προηγμένο υποθαλάσσιο καλώδιο” που έχει δημιουργηθεί ποτέ παρέχοντας έως και 160 terabits (Tbps) δεδομένων ανά δευτερόλεπτο – κερδίζοντας το αντίστοιχο εγχείρημα της Google, που αποκαλείται λανθασμένα πλέον “Faster”. Το καλώδιο είναι έργο των Facebook, Microsoft και της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telxius.

Η κατασκευή του καλωδίου, το οποίο εκτείνεται για 6.600 χιλιόμετρα, από την Virginia Beach της Βιρτζίνια έως το Μπιλμπάο της Ισπανίας, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016. Η Microsoft ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή του την Πέμπτη, αλλά δε θα είναι λειτουργικό μέχρι τις αρχές του 2018.

Το Facebook, η Microsoft και η Telxius θα κατέχουν από κοινού το καλώδιο, το οποίο ζυγίζει σχεδόν 4.650 τόνους – δηλαδή περίπου όσο 34 γαλάζιες φάλαινες. Η Telxius θα χρησιμεύσει ως διαχειριστής του καλωδίου και θα πωλήσει και μισθώσει τις ικανότητές του σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Η Microsoft και το Facebook από την άλλη θα χρησιμοποιήσουν το καλώδιο για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Insomnia

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου