Σάντος: «Τα κατάφερα, όταν έγινα Ελληνας»!


Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε σε συνέδριο για το ποδόσφαιρο και τους μετανάστες και εξήγησε το πώς τον άλλαξε η ελληνική περιπέτειά του και το ότι οι καλύτεροι φίλοι του είναι δύο Ελληνες μοναχοί.

«Το ποδόσφαιρο αναμιγνύει τα πάντα. Μία ομάδα μπορεί να έχει καθολικούς, μουσουλμάνους, παίκτες από κάθε θρησκεία, που σέβονται ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί δουλεύουν ως ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του εκλέκτορα της Πορτογαλίας, ο οποίος κλήθηκε να δώσει τη δική του ποδοσφαιρική ματιά αναφορικά με το θέμα των μεταναστών και το ότι δεν πρέπει να υπάρχουν... σύνορα μεταξύ των λαών. Οτι η μπάλα ενώνει.

Στη συνέχεια για να γίνει πιο κατανοητό το παράδειγμά του, αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία στην Ελλάδα και το πόσο αυτή άλλαξε τις απόψεις του για τα πάντα. «Αρχισα να ενσωματώνομαι σε μία ορθόδοξη χώρα μέσω της συμμετοχής μου στις θρησκευτικές γιορτές. Μάλιστα οι καλύτεροι φίλοι μου είναι δύο Ελληνες μοναχοί. Οταν επέστρεψα στην Ελλάδα το 2004 για την ΑΕΚ, συνειδητοποίησα ότι έκανα ένα λάθος. Δεν θα έπρεπε πλέον να συγκρίνω την Πορτογαλία με την Ελλάδα. Επρεπε να γίνω Ελληνας».

Πηγή gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Giorgos Rusinov

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου