Τέξας: 'Εξαιρετικά επικίνδυνος' ο καπνός από την έκρηξη στο χημικό εργοστάσιο


Τι δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών για το χημικό εργοστάσιο όπου σημειώθηκε έκρηξη, λόγω των πλημμυρών στο Τέξας

Το νέφος που προκλήθηκε από την έκρηξη σε ένα πλημμυρισμένο χημικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά του Χιούστον, είναι "εξαιρετικά επικίνδυνο", προειδοποίησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema), Μπροκ Λονγκ.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στη βιομηχανική μονάδα της γαλλικής εταιρείας Arkema, στο Κρόσμπι. Το εργοστάσιο πλημμύρισε, κόπηκε το ρεύμα και κατά συνέπεια δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα ψύξης των πολύ εύφλεκτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή. Οι αρχές γνώριζαν εδώ και ημέρες ότι υπήρχε κίνδυνος για αυτό είχαν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 3 χιλιομέτρων.

Σε ανακοίνωσή της η Arkema ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και άρχισε να βγαίνει μαύρος καπνός από τις εγκαταστάσεις. Η μονάδα παράγει οργανικό υπεροξείδιο, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πλαστικών και φαρμακευτικών προϊόντων.


Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Newpost

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου