Αγία Ελέσσα! Ένας επίγειος παράδεισος κρυμμένος στην Κρήτη


Κάπου στο κέντρο της Κρήτης στη περιφέρεια Μυλοποτάμου ανάμεσα στην Αρχαία Ελεύθερνα και το χωριό Λαγκά, υπάρχει ένα μεγάλο δάσος με κρυμμένα πολλά και όμορφα μυστικά.

Μπορεί να χαρακτηριστεί και μικρό φαράγγι καθώς από ψιλά κατεβαίνεις στο ποτάμι και από εκεί ανεβαίνεις στην απέναντι πλευρά.


Ξεκινώντας τον περίπατο από την αρχή του μονοπατιού συναντάμε το πρώτο εκκλησάκι την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Νικόλαο παρακάτω που είναι χτισμένος μέσα στους βράχους, ώσπου καταλήγουμε στην γέφυρα όπου εκεί βρίσκεται ο Άγιος Αντώνιος.


Στην Απέναντι πλευρά που καταλήγει στην αρχαία Ελεύθερνα, είναι η Αγία Άννα και τέλος ο άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη.

Στο Ενδιάμεσο συναντάμε πολλούς τάφους μέσα στα βράχια αλλά και έναν παλιό Μύλο με ένα σπιτάκι όπου εκεί έμενε ο κυρ Πέτρος  που δούλευε τον Μύλο 



Οι Τεράστιοι πλάτανοι, τα πανύψηλα κυπαρίσσια και το ατελείωτο τρεχούμενο νερό συνθέτουν ένα από τα μαγευτικότερα τοπία στην Ελλάδα.




Από την Αγία παρασκευή αν πάρουμε τον δρόμο πάνω αριστερά, μας οδηγεί έξω από το χωριό Λαγκά. Στο ενδιάμεσο η θέα είναι απίστευτη ενώ διακρίνονται και οι εγκαταστάσεις των ανασκαφών όπου έχουν βρεθεί αρχαία.


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου