Πάνος Τσερπές: Είμαι τύπος που ρισκάρει! Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Ο Πάνος Τσερπές γεννήθηκε στην Αθήνα οπού ακόμα εξακολουθεί να ζεί και σπούδασε ψηφιακή σχεδίαση ρούχου αποφοιτώντας με άριστα. Το ίδιο διάστημα έκανε μαθήματα φωνητικής με την υψίφωνο της Εθνικής λυρικής σκηνής Δέσποινα Κάτσαρη και το 1999 μετά από μια οντισιόν αποτέλεσε μέλος του πρώτου Boy Band (συγκροτήματος) στην Ελλάδα, τους ONE.

Το 2002 μετά από ανάθεση του ΡΙΚ, εκπροσώπησε με τους ΟΝΕ την Κύπρο στην Eurovision κατακτώντας την 6 θέση με το τραγούδι GIMME. Μετά ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως η Άννα Βίσση, ο Γιάννης Πάριος , ο Αντώνης Ρέμος, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιώργος Μαζωνάκης , η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Άντζελα Δημητρίου, ο Βασίλης Καρράς, η Ευρυδίκη, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Σάκης Ρουβάς, ο Χρήστος Δάντης, η Ελένη Δήμου, ο Πασχάλης Τερζής, ο Λάμπης Λιβιεράτος, Νίκος Καρβέλας, η Βικτώρια Χαλκίτη, Γιώργο Γιαννιά, Αποστολία Ζώη 

Μετά από μεγάλες επιτυχίες και 9 CD (χρυσούς & πλατινένιους) και 80 τραγούδια, οι ΟΝΕ σταμάτησαν την μουσική τους πορεία ακολουθώντας ξεχωριστούς δρόμους.

Το 2006 μετά από οντισιόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή προσλαμβάνεται στο θέατρο Ακροπόλ (οπερέτα – Ε.Λ.Σ ) με το έργο «Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, χορογραφίες Άγγελου Χατζή και με διεύθυνση ορχήστρας Χρύσανθου Αλισάφη και Γιώργου Αραβίδη, όπου κρατά τον δεύτερο ανδρικό ρολό τενόρου, τραγουδώντας με την Νίνα Λοτσάρη. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα χορού με τον χορογράφο της Εθν. Λυρ. Σκηνής Άγγελου Χατζή και μαθήματα υποκριτικής με τον Γιώργο Ρεμούνδο και τον Θέμη Σερμίε.

Το 2006-2007 είναι στο πρώτο πρόγραμμα στο MAYA-MAYA με τον Χάρη Κωστόπουλο ενώ συνεχίζει την συνεργασία με τον Χρηστό Πάζη. Το καλοκαίρι του 2007 είναι στο 1000 χείλια το βασικό στέλεχος στο πρώτο πρόγραμμα και το 2008 στο Πασαρέλα με τον Δημήτρη Κοντολάζο ενώ παράλληλα κάνουν τουρνέ σε όλη την Ελλάδα.

Το 2009-2010 συμμετέχει στη μουσική παράσταση με τίτλο «Από την Πλάκα στο Γκάζι..» όπου σκηνοθέτησε - επιμελήθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας και ενορχήστρωσε - διεύθυνε ο Γιώργος Παγιάτης. Στην παράσταση αυτή συνεργάστηκε με σπουδαίους ερμηνευτές του νέου κύματος όπως η Πόπη Αστεριάδη, ο Μιχάλης Βιολάρη, ο Κώστας Καράλης, η Ρένα Κουμιώτη, η Λιζέτα Νικολάου, η Καίτη Χωματά και με special guest την Μαίρη Λίντα.

Το 2011-2012 συνεργάζεται ξανά με τον Αργύρη Ναστόπουλο (πρώην μέλος των ΟΝΕ) και κυκλοφορούν μαζί μέσω της Warner music Greece το τραγούδι με τίτλο «Πιο Σοβαρά».

Το 2013-2014 με δίκη του μουσική κυκλοφορεί με την Insideout/XRC USA το τραγούδι «Σελίδα Γύρισα».

Το 2017 συνεχίζοντας την συνεργασία του με την InSideOut επιστρέφει δυναμικά με το νέο του digital single «Νομίζεις», που κυκλοφορεί από την 14 Music, μια pop – rock μπαλάντα σε στίχους της Σάσας Μανέτα και μουσική του ιδίου και το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω. 

Εμείς συναντήσαμε τον Πάνο και κάναμε μια κουβέντα μαζί του.


Πάνο από πόσο χρονών θυμάσαι να ασχολείσαι με την μουσική. Θέλω να πω πως ξεκίνησε να πραγματοποιείτε το όνειρο σου;

Από την ηλικία των 6 – 7 χρονών, άρχισα να τραγουδάω και να χορεύω . Βλέπεις, το ότι δεν είχαμε κάποιον μέσα στην οικογένεια που να ασχολείται με τα καλλιτεχνικά δεν με βοήθησε τόσο. Παρόλα αυτά όμως, κάτι με έκανε να ψάχνω να βρω, τι θα ήθελα να κάνω. Για αρκετό καιρό ασχολήθηκα με διάφορα πράγματα που είχαν σχέση με τα καλλιτεχνικά, χωρίς να έχω καταλήξει κάπου. Ώσπου κάποια στιγμή πηρά το θάρρος να ρωτήσω πως θα μπορούσα να γίνω τραγουδιστής. Οι πρώτες μου επαφές με ανθρώπους που υποτίθεται ήξεραν τι χρειάζεται, ήταν μια αποτυχία.
Έτσι άφησα τα πράγματα στην τύχη τους και συνέχισα να ασχολούμαι με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως μόντελινγκ, διαφημίσεις, ζωγραφική κτλ..
Κάποια στιγμή μέσα από την παρότρυνση ενός φίλου μου δέχτηκα να συμμετάσχω σε μια οντισιόν, όπου και πέρασα!

Έτσι λοιπόν , με ένα μαγικό τρόπο κατέληξα να γίνω μέλος στο πρώτο boy band της Ελλάδος, τους ONE. Το οποίο κατάφερε να γράψει την δική του ιστορία!

Υπήρξε στιγμή που να είπες δεν μπορώ άλλο θέλω να τα παρατήσω;

Σαφώς και υπήρξαν πολλές φόρες που είπα δεν μπορώ άλλο ! Καμία όμως που να είπα ότι θα τα παρατήσω !


Σε γνωρίσαμε μέσα από τους One. Πως είναι να δουλεύεις σε ένα συγκρότημα;

Καταρχήν δεν συμφωνώ στον ορό ¨δουλεία¨ ! Γιατί δεν το έβλεπα έτσι. Το να συνεργάζεσαι με μία ομάδα ανθρώπων που έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα χρειάστηκε αρκετός χρόνος και πολύ δουλεία για να γίνουμε ομάδα. Αυτό που βοήθησε όμως να γίνουμε πραγματικά μια ομάδα, ήταν ο κοινός στόχος.


Και εκείνη την περίοδο πήγατε και Eurovision. Πες μας για αυτή την εμπειρία.

Η Eurovision ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία την οποία την έζησα στο 100% !! Πήγαμε σε 12 χώρες για την προβολή του Gimme και ταυτόχρονα δουλεύουμε στην Αθήνα με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Μαζωνάκη στο Γκάζι, που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την όλη προσπάθεια που κάναμε τότε. Φαντάσου ότι δουλεύαμε 4 ήμερες και τις 3 που είχαμε ρεπό, πετούσαμε με κάποιο αεροπλάνο ή περιμέναμε σε κάποιο αεροδρόμιο της Ευρώπης για την επόμενη πτήση. Έφτασε η ημέρα του διαγωνισμού και είχαμε καταφέρει να πάμε σε 12 χώρες!

Έχω πάρα πολλά να θυμάμαι και η αλήθεια είναι, ότι θα μου άρεσε η ιδέα να το ξαναζήσω αυτό, διαφορετικά πλέον, μόνος μου.


Υπάρχει περίπτωση να σας ξανά δούμε όλους μαζί;  

Για να είμαι ειλικρινής, δεν το γνωρίζω αυτό. Σίγουρα όμως είναι κάτι το οποίο θα το ήθελα υπό τις σωστές συνθήκες. Θα μου άρεσε να ξαναβρεθώ επί σκηνής με τα φιλαράκια μου !


Τι πιστεύεις ότι έφταιγε και διαλύθηκαν οι One;

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσα να πω για τη διάλυση, κατηγορώντας όποιον έφταιγε κατά την γνώμη μου. Αυτό όμως πιστεύω ότι είναι λάθος και αφού δεν το έκανα τότε, δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Όσο κι αν με πονά για κάποιες ευκαιρίες που χαθήκαν λόγο της διάλυσης. Αυτό όμως που θα μπορούσα να πω, είναι ότι τον σημαντικότερο ρολό έπαιξε η ¨τριβή¨ που υπήρχε μεταξύ μας και κυρίως με τον μάνατζερ και δημιουργό μας. Βλέπεις, οι πολλές ώρες μαζί, οι δυσκολίες , το άγχος , τα λάθη… δυστυχώς έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι όμως, ότι οι ONE παρόλο που έχουν σταματήσει να υπάρχουν σαν γκρουπ εδώ και χρόνια, εξακολουθούν να είναι στην κάρδια μας έχοντας αφήσει πίσω τους πολλά και καλά τραγούδια γεμάτα με αναμνήσεις που ακόμα και σήμερα ακούγονται ! Πιστεύω ότι αυτό έχει σημασία.


Υπάρχει κάτι το οποίο αν θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω το χρόνο θα το άλλαζες;

Σίγουρα θα μπορούσα να σκεφτώ ένα σωρό πράγματα που θα άλλαζα, αλλά πιστεύω ότι είναι μεγάλο το ρίσκο για μια αλλαγή που δεν ξέρεις ποσό θα σε αλλάξει στο σήμερα . Παρόλα αυτά όμως, για να είμαι ειλικρινείς, αν είχα την δυνατότητα θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά.


Φέτος τον κόσμο τον κέρδισε το Survivor. Θα πήγαινες να ζήσεις αυτή την εμπειρία αν σου το ζητούσαν;

 Ναι, θα πήγαινα στο survivor. Πιστεύω ότι θα μου άρεσε ! Είμαι ένας ¨survivor¨ !!!


Είσαι γενικά τύπος που ρισκάρει;

Είμαι τύπος που ρισκάρει και δυστυχώς μερικές φορές παραπάνω από όσο χρειάζεται, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μετανιώνω για ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι οι επιλογές και τα ρίσκα που έχω πάρει στην ζωή μου, είναι αυτά που με ωρίμασαν και μου έδωσαν την δυνατότητα να μάθω και να γνωρίσω περισσότερο τον εαυτό μου.


Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια

Τα μελλοντικά μου σχεδία είναι να βγουν κάποια καινούργια τραγούδια και συνεργασίες. Να γίνουν πολλές live εμφανίσεις και ίσως αν όλα πάνε καλά να βρίσκομαι σε κάποιο μαγαζί το χειμώνα


Που σε συναντάμε σήμερα

Σήμερα με συναντάται στην προώθηση του νέου μου τραγουδιού που λέγεται ¨Νομίζεις¨, σε μουσική δική μου, ενορχήστρωση του Δήμου Μπέκε και στίχους της Σάσας Μανέτα . Μια συνεργασία με την InSideOut Music Web Promotion και την 14Music. Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι έχει κυκλοφορήσει το νέο βίντεο κλιπ του τραγουδιού σε σκηνοθεσία M-word.


Ακολουθεί η καινούρια δουλειά του Πάνου:


Πάνο σε ευχαριστούμε για την παρέα. Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνεις και κάθε επιτυχία!


 Parianna

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου