«Έσβησε» ο Τσάρλι Γκαρντ, το αγοράκι που συγκίνησε τον πλανήτη


Πέθανε σήμερα ο Τσάρλι Γκαρντ – το βρέφος με ανίατη ασθένεια  η υπόθεση του οποίου προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Πάπα.

Οι συντετριμμένοι γονείς του Τσάρλι προσπαθούσαν να συγκροτήσουν μια ιατρική ομάδα που θα φρόντιζε το μωρό ώστε να το αποχαιρετίσουν λίγες ημέρες πριν από τα πρώτα του γενέθλια, στις 4 Αυγούστου. Ωστόσο, χθες το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να κλείσουν.

Αμέσως μετά την δικαστική απόφαση, το ούτε 12 μηνών αγοράκι μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε κέντρο νοσηλείας για ασθενείς σε τελικό στάδιο, όπου και αποσυνδέθηκε ο αναπνευστήρας που τον κρατούσε στη ζωή.

«Το πανέμορφο αγοράκι μας έφυγε, είμαστε τόσο υπερήφανοι για σένα Τσάρλι», ανακοίνωσε η μητέρα του, η Κόνι Γέιτς.

Το αγοράκι έπασχε από ένα εξαιρετικά σπάνιο, κληρονομικό σύνδρομο μετάλλαξης του μιτοχονδριακού γονιδιώματος, άρχισε να παθαίνει κρίσεις πριν από τα Χριστούγεννα και στις αρχές του έτους οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε ήδη υποστεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη. Δεν μπορούσε να κινήσει τα χέρια ή τα πόδια του, δεν έβλεπε, δεν άκουγε και δεν μπορούσε να καταπιεί. Τα βλέφαρά του δεν έμεναν ανοιχτά και ανέπνεε μόνο χάρη στον αναπνευστήρα.Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Newsbomb
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου