Τραγωδία στην Ινδία, πάνω από 200 νεκροί από πλημμύρες


Περιμένοντας για πόσιμο νερό σε χωριό λίγο έξω από την Καλκούτα: Από τον Ιούνιο, πάνω από 700 έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Καθώς τα νερά από τις πλημμύρες που έφεραν οι μουσώνες στην Ινδία υποχωρούν, εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο όλο και περισσότερες σοροί ανεβάζοντας -μόνο στην περιφέρεια Γκουτζαράτ- σε τουλάχιστον 213 τους νεκρούς των λίγων τελευταίων ημερών. 

Από τον Ιούνιο έχουν χάσει τη ζωή τους 700 άτομα, και οι Αρχές εκφράζουν φόβο ότι τα θύματα θα αυξηθούν.

Τη Δευτέρα, στο Γκουτζαράτ (δυτικά), ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 213 μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 100 πτωμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έναντι των 120 που υπολογίζονταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση των υδάτων επέτρεψε στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές. 

Τουλάχιστον 20 περιφέρειες βρέθηκαν στο έλεος των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν οι μουσώνες. 

Η ανατολική Βεγγάλη όπως οι πολιτείες Αρουνάτσαλ Πραντές και Ασάμ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, οι πολιτείες Τζαρκάντ και Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, έπληξαν επίσης καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις. 

Στην Οντίσα (ανατολικά), τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώσεις κεραυνών και 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά, ενώ εργάζονταν σε καταυλισμό, σύμφωνα με την τοπική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Επιπλέον άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στην πολιτεία Τζαρκάντ, βορειότερα. Μεταξύ αυτών δύο αδέλφια που έχασαν την ζωή τους στη συνοικία Καρσουάν όταν ο κεραυνός τους χτύπησε περνώντας την αχυρένια σκεπή του σπιτιού τους.
Πηγή: news.in, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Φώτο: newsbeast
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου