Οργή για τη βαρβαρότητα σε ζωολογικό κήπο - Έριξαν ζωντανό γάιδαρο στις τίγρεις (Βίντεο)


Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε ζωολογικό κήπο της πόλης Γιαντσένγκ, μπροστά στα μάτια σοκαρισμένων επισκεπτών.   Ο ζωολογικός κήπος απολογήθηκε για το συμβάν και ανέφερε ότι οι μέτοχοι έριξαν τον γάιδαρο στις τίγρεις σε μία «έκρηξη θυμού».   Σχετικά βίντεο, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνουν κάποιους να ρίχνουν τον γάιδαρο από ένα φορτηγό σε μία τάφρο, μέσα στον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονται οι τίγρεις, οι οποίες στη συνέχεια τρέχουν προς το μέρος του. Επισκέπτες ακούγονται να φωνάζουν.       

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπο Sina Weibo (γνωστό ως το κινέζικο twitter), σημειώνει πως το περιστατικό συνδέεται με μία νομική υπόθεση μεταξύ των ίδιων και μιας άλλης εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, ένα δικαστήριο πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του ζωολογικού κήπου πριν από δύο χρόνια. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει τα ζώα του και τα «επενδυτικά κεφάλαια του συρρικνώθηκαν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.   Αρκετά ζώα, συμπεριλαμβανομένων δύο καμηλοπαρδάλων και ενός χιμπατζή, πέθαναν επειδή ο ζωολογικός κήπος δεν μπορούσε να λάβει άδεια για να τους μεταφέρει προκειμένου να λάβουν ιατρική περίθαλψη.   

Οι μέτοχοι ήταν «γεμάτοι οργή για πολύ καιρό», καθώς δεν λάμβαναν κέρδη από την επένδυσή τους, ενώ ήταν παράλληλα αναστατωμένοι από τους θανάτους των ζώων.       Σύμφωνα με τη διοίκηση, υποψιάζονταν ότι ο ζωολογικός κήπος, μαζί με το δικαστήριο, «συνωμοτούσαν για να εξαπατήσουν τους μικροεπενδυτές, και έτσι σε μια έκρηξη θυμού, αποφάσισαν να δώσουν γαϊδουράκια και πρόβατα ως τροφή... στις τίγρεις».   Η εφημερίδα Xiandai Kuaibao μετέδωσε πως αφότου έριξαν τον γάιδαρο, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου κατάφερε να εμποδίσει τους μετόχους να ρίξουν και πρόβατα στην τάφρο.   

Ένας από τους επενδυτές δήλωσε στο κινέζικο ειδησεογραφικό μέσο The Paper ότι ο στόχος τους ήταν να μεταφέρουν τα ζώα εκτός του ζωολογικού κήπου, προκειμένου να τα πουλήσουν και να αντισταθμίσουν έτσι τις απώλειές τους. Ωστόσο, οι φύλακες τους εμπόδισαν και οι μέτοχοι εκνευρίστηκαν.   «Από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να έχουμε κάποιο κέρδος, σκεφτήκαμε γιατί να μην ταΐσουμε τις τίγρεις -τουλάχιστον θα κάνουμε οικονομία σε ζωοτροφές», δήλωσε ο επενδυτής, υπό καθεστώς ανωνυμίας.   

Ο ζωολογικός κήπος εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του και τόνισε ότι θα φροντίσει ώστε «να μη συμβεί ποτέ ξανά ένα παρόμοιο περιστατικό». Προσθέτει, τέλος, ότι εργάζεται για την επίλυση των νομικών προβλημάτων και την αντιμετώπιση των ανησυχιών των μετόχων.   

Το βίντεο/ντοκουμέντο που προκάλεσε αντιδράσεις (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Πηγή: www.lifo.gr

Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου